Wednesday 23rd January 2019,
Göteborgs motettkör

Per Högberg

gmk 4 mars, 2012 Kommentering avstängd
Per Högberg

Per Högberg har studerat vid Musikhögskolan i Göteborg, där han avlagt organist- och körpedagogexamen samt magister- och därefter filosofie doktorsexamen i musikalisk gestaltning (Orgelsång och psalmspel. Musikalisk gestaltning av församlingssång, diss. 2013/ArtMonitor)
Studierna i körledning har bedrivits för bl. a. Gösta Ohlin, Gunnar Eriksson och Anders Eby. Bland orgellärarna märks Rune Wåhlberg, Hans Davidsson, Hans Fagius och Tomas Willstedt.
Per Högberg är verksam som organist och körledare i Vasakyrkan, Göteborg, samt som lärare i körledning och körsång på musiklinjen vid Ljungskile folkhögskola. Han är även ledare för vokalensemblen Ad Dominum.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.